Groene Dingen #13

Groene Dingen #13

Jaja, dit is de eerste Groene Dingen van 2019! Ook in het nieuwe jaar belichten we maandelijks groen nieuws en duurzame initiatieven. Wat hebben we voor januari op de planning staan?

New hotspot: Plantastic Health Hub

©Plantastic Health Hub

Hoera, Rotterdam is weer een concept store rijker! En niet zomaar één: Plantastic Health Hub is een winkel en restaurant in één, waar duurzame producten verkocht worden en waar alles op de menukaart veganistisch is. Plantastic Health Hub is opgericht door Cilla en haar man Tom. Cilla is bekend van haar website Squatcilla.nl, waarop ze o.a. schrijft over een vegan lifestyle.

Plantastic Health Hub is zeker een bezoekje waard! De concept store is een urban jungle vol met grote planten, we like. Daarnaast is het duurzaamheidsthema doorgetrokken naar vrijwel alles in de winkel: energiezuinige keukenapparatuur, zelfgemaakte materialen, recyclede stoelen en tafels en een warmtepomp. Er wordt niet op gas gekookt en gebruiken geen koken niet op gas en ze gebruiken voor het wegwerpservies en tasjes geen plastic.

Ga je deze maand nog naar Plantastic Health Hub? Dan krijg je 10% korting op je ontbijt of lunch als je bij de kassa de hashtag #makeplantsgreatagain roept én een foto van je gerecht op Facebook en/of Instagram post. Kortom: genoeg redenen om snel eens langs te gaan bij Plantastic!

 Mariniersweg 64A, Rotterdam

Tweede Verse winkel geopend

©Verse

Amsterdam, eat your hart out! Waarschijnlijk kende je Verse op de Prinsengracht al, dé winkel waar je terecht kunt voor sustainable fashion, clean beauty en groene lifestyle producten. Goed nieuws, want Verse heeft een tweede winkel geopend! De shop is gevestigd in het voormalige pand van Charlie + Mary. Ook hier vind je fijne merken als Kings of Indigo, Wild Things, Frisur en Cîme. Dus als je een keertje in De Pijp bent, ga dan zeker langs Verse!

Gerard Doustraat 84, Amsterdam

Festival: Dus Wat Gaan Wij Doen

©Dus Wat Gaan Wij Doen

Op 9 februari vindt er in BlueCity010 in Rotterdam het festival Dus Wat Gaan Wij Doen plaats. We zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering gaat merken, en de laatste die er wat aan kan doen. En daar zit maar één ding op: we moeten aan de slag! Op dit festival leer je hoe je jouw leven kunt verduurzamen. Denk aan presentaties van pioniers in duurzaam ondernemen, een duurzame carrière vinden bij innovatieve start-ups, alle ins en outs over klimaatverandering, vertelt door professoren en het fixen van onder andere je bankrekening, energie-contract en verzekering op het transformatieterras. Kortom: dit is een event die je niet mag missen! Een kaartje kost €11.- in de voorverkoop, studenten kunnen voor €5.50 naar binnen. Dus hop hop, op naar Rotterdam!

Tickets

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *