Groene dingen #3

Het is weer tijd voor de maandelijkse Groene Dingen. We zijn inmiddels al bij deel 3! Ik kan het niet geloven dat het inmiddels een maand geleden is dat er voor het laatst een Groene Dingen artikel online is gekomen. De tijd vliegt, vind je ook niet? Nog even en het is alweer bijna Kerst… Ik moet er nog even niet aan denken! Gelukkig leven we nu nog even in september; een maand waarin we weer een aantal leuke groene initiatieven hebben gespot. Lees je mee?

Dutch Sustainable Fashion Week

Van 6 tot en met 15 oktober staat Nederland weer in het teken van duurzame mode. Gedurende deze tien dagen presenteert de Dutch Sustainable Fashion Week duurzame innovatie, young & established designers en ready-to-wear fashion aan meer dan 900.000 consumenten, bedrijven, retailers, scholen en organisaties. Het doel: duurzame mode groots onder de aandacht brengen. Dit jaar worden er door heel Nederland weer veel events georganiseerd. Daarnaast doen ruim 400 winkels mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week. Check de website voor meer informatie!

Marie Claire volledig in het teken van duurzaamheid

Een groene lifestyle begint steeds meer mainstream te worden. Een ontwikkeling die wij alleen maar kunnen toejuichen! Marie Claire speelt hierop in: het gehele oktobernummer staat in het teken van fair fashion, green living en duurzaam ondernemen. Als ambassadeur van de Dutch Sustainable Fashion Week is het niet de eerste keer dat Marie Claire zich richt op sustainabilty; vorig jaar belichtte het tijdschrift het thema ook al. Maar dit jaar staat het magazine geheel in het teken van duurzaamheid. Nice! Extra leuk: je kunt je aanmelden voor de MC Masterclass ‘Sustainable at work’, waar o.a. Nina Pierson (oprichtster van SLA en Bedrock) spreekt over duurzaam ondernemen. De masterclass vindt op zondag 15 oktober plaats in The College Hotel Amsterdam. Kaartjes kosten €22,50 (of €17,50 als je abonnee bent). Voor meer informatie ga je naar Marieclaire.nl/mcmasterclass.

Fair Fashion Festival Utrecht

Oktober wordt een drukke maand! Op 22 oktober vindt in het Stadhuis van Utrecht de vijfde editie van het Fair Fashion Festival plaats. Wat je die dag kunt verwachten? Uiteraard een hoop fair fashion, maar ook masterclasses, workshops en modeshows. Genoeg te doen dus! En wat het Fair Fashion Festival extra leuk maakt: de entree is gratis! Dus wat houd je nog tegen? 😉 Meer info over het festival vind je hier.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *