Groene Dingen #5

Groene Dingen #5

Nadat we twee maanden hadden overgeslagen (oeps), is het weer tijd voor een nieuwe Groene Dingen! We hebben weer een aantal leuke duurzame initiatieven voor je op een rijtje gezet. Laten we meteen bij het leukste nieuws beginnen!

Vegan Ben & Jerry’s

Heb je de afgelopen tijd onder een steen geleefd en mocht het je ontgaan zijn: de veganistische varianten van Ben & Jerry’s zijn eindelijk te koop in Nederland! We hebben er met z’n allen even op moeten wachten, maar vanaf vandaag kun je ze kopen bij Albert Heijn. Je kunt kiezen uit de smaken Chunky Monkey en Chocolate Fudge Brownie. Beide smaken zijn gemaakt met amandelmelk en zijn fairtrade en vegan gecertificeerd. Het ijs is natuurlijk ook geschikt voor mensen met een koemelkallergie of een lactose-intolerantie. Romy en ik maakte nog een extra vreugdedansje, want de Chunky Monkey is ook nog eens glutenvrij. Dus hophop naar de Appie en scoor jouw favoriete vegan Ben & Jerry’s ijs!

 

Warmetruiendag

Verwarm jezelf, niet de wereld; dit is het motto van de initiatiefnemers van Warmetruiendag. Op 2 februari zetten honderdduizenden Nederlanders de verwarming lager en trekken ze een dikke trui aan. Wist je dat wanneer je de thermostaat één graad lager zet, je maar liefst 6% Co2 en 6% energie bespaart? Als heel Nederland dat iedere dag doet, besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam. Warmetruiendag is hét moment om stil te staan bij ons energieverbruik. Zet 2 februari die verwarming lager, trek je lievelingstrui aan en doe mee met Warmetruiendag! Enne… Je maakt deze dag nóg duurzamer als je kiest voor een duurzaam geproduceerde trui.

Zoek Groen als standaard zoekmachine

In onze eerste Groene Dingen hebben we het al  over de duurzame zoekmachine ZoekGroen.nl gehad. Deze zoekmachine doneert de advertentie inkomsten voor 95% aan de Nederlandse non-profit organisaties Trees For All en Justdiggit. Het zoeken gebeurt via Google, waardoor je nog altijd dezelfde zoekresultaten krijgt. Zoek Groen zoekt via Google, omdat het via Rank A Brand de meest duurzame optie is. Maar nu komt het goede nieuws: vanaf heden kun je ZoekGroen.nl instellen als standaard zoekmachine! Hoe je dat doet kun je stap voor stap terugvinden op ZoekGroen.nl. Dit maakt het duurzaam Googelen een stuk eenvoudiger!

 

Weet jij nog leuke duurzame initiatieven? Laat het ons weten in de comments! 🙂

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *