Binnenkijken: tweedehands interieur van Lindsey

Binnenkijken: tweedehands interieur van Lindsey

Retro, vintage en tweedehands… Woontrends die de afgelopen jaren veelvoudig te zien waren. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen: tweedehands meubels zijn beter voor het milieu én voor de portemonnee. Dankzij het hergebruik van meubels worden er geen nieuwe grondstoffen aangesproken en belanden de meubels niet op de vuilnisbelt. Je kunt dus beter voor tweedehands gaan!

Toen ik (Lindsey) in 2015 op mezelf ging wonen, besloot ik om een combinatie te maken van nieuwe en oude meubels. Ik ben gek op retro, vintagel, gecombineerd met botanische elementen en opvallende accessoires. Mijn liefde voor tweedehands is er met de paplepel in gegoten: mijn moeder verzamelt namelijk al jaren brocante woonaccessoires en meubels. Persoonlijk vind ik brocante iets te ’tuttig’, aangezien het vaak samengaat met tierelantijntjes en vrouwelijke details. In mijn huis vind je vooral jaren ’60 en jaren ’70 items, gemixt met meubels uit andere tijdperken. En Ikea – uiteraard.

Pidi, mijn huispanter

Ik woon in een jaren ’60 flat in Rotterdam, samen met mijn twee katten Pidi en Loulou. Mijn woning is totaal niet zuinig, het is altijd zo koud binnen! Daar baal ik nog wel eens van. Voor de rest is het een prima starterswoning. Met z’n 65 vierkante meter heb ik genoeg ruimte.

Het merendeel van de vintage woonaccessoires heb ik gekregen. Zo ver ik weet komen de meeste items van de Verzamelbeurs in Utrecht of van brocantemarkten vandaan, waar mijn moeder vaak naartoe gaat. Daarnaast heb ik zelf het een en ander weten scoren in kringloop- of antiekwinkels. Zo heb ik mijn salontafel bij de kringloop op de kop weten te tikken voor slechts €10,-!

Loulou moest ook per se op de foto 😉

De kast in de woonkamer en de twee middelste stoelen aan de eettafel heb ik gekregen van familieleden. De stoeltjes hebben in de jaren ’60 bij mijn opa en oma gestaan, de kast stond vroeger bij een tante. Ik vind het een fijn idee dat deze meubels in de familie blijven, hoewel ze waarschijnlijk geen drol waard zijn. Maar voor mij zijn ze van waarde 🙂

Iets waar ik ook heel trots op ben, is mijn televisiekast. Toen ik net op mezelf woonde gebruikte ik het witte tafeltje, waar nu mijn platenspeler op staat. Maar ik vond het helemaal niet leuk staan; de tv stond teveel in het zicht. Ik vond deze mid-century kast op Marktplaats, waar ik (achteraf gezien) veel te veel voor betaald heb. De kast valt namelijk nog net niet uit elkaar… Desalniettemin ben ik er erg blij mee!

Ik had het net al over het witte tafeltje. Het tafeltje stamt uit 1920 en is door iemand witgeverfd. Erop staat een tweedehands platenspeler – een cadeautje van mijn vriend. Naast de platenspeler staat een klein ‘kastje’ (ook tweedehands) met een aantal vintage woondecoratie. De vlinderplaat die erboven hangt is van Dille & Kamille. De mand eronder is ook tweedehands en de grote bus ernaast is van mijn oma geweest.

De witte kast is het allereerste meubelstuk wat ik gekocht heb. Ik zag ‘m staan en was er gelijk verliefd op! Hij heeft vervolgens nog jarenlang in mijn slaapkamer gestaan bij mijn ouders. De blauwgrijze spijlenstoelen heb ik vorig jaar gekocht bij Enter My Attic en zijn tweedehands. De twee middelste stoelen zijn dus van mijn opa en oma geweest. De eettafel is nieuw, maar heeft wel een retro look.

Ik ben gek op botanische elementen in huis: van plantjes tot aan botanische prints. Ook heb ik een aantal opgezette dieren, die ook allemaal vintage zijn. Tegenwoordig koop ik liever geen opgezette dieren meer, omdat dieren er nog wel eens opzettelijk voor gedood worden. Wist ik veel, ik dacht dat de dieren een natuurlijke dood waren gestorven en vervolgens geprepareerd werden. Nogal naïef van mezelf dus. Toch blijf ik het mooi vinden en zal ik deze accessoires niet zomaar wegdoen.

Een Marie Claire uit de jaren ’50, hoe tof is dat?!

Ik ben benieuwd wat je van mijn tweedehands interieur vindt! Heb je dit artikel gelezen en denk je: “Hé, maar ik heb ook een hoop tweedehands meubels of woonaccessoires in huis!”? Dan zijn wij op zoek naar jou! We willen graag hier een terugkerende rubriek van maken. Dus wil jij jouw tweedehands, vintage of duurzame interieur showen? Stuur dan een mailtje naar info@goodfor.nl!

 

Volg:
Share

6 Reacties

 1. Madelaine
  23 januari 2018 / 15:41

  Ik vind je huisje er super stylish uit zien, helemaal Linds. En leuk dat Pidi een vriendinnetje heeft.

  • GoodFor
   24 januari 2018 / 11:22

   Thanks! Pidi is inmiddels ook blij met haar kleine ‘zusje’ 🙂

 2. Tessa
  23 januari 2018 / 17:39

  Ik hou echt van vintage items vooral de verhalen achter items <3

  • GoodFor
   24 januari 2018 / 11:24

   Ik vind het ook altijd zo leuk om de verhalen achter vintage items te lezen!

 3. 24 januari 2018 / 13:27

  Meubels met een verhaal, zeker als ze uit de familie komen, vind ik geweldig. Ik houd ook van een mix van nieuwe en tweedehands. Of eigenlijk: moderner en wat meer retro, want met Ikea van Marktplaats ben ik ook in mijn nopjes. Je vitrinekastje vind ik echt een topper, wat een mooi ding.

  • GoodFor
   30 januari 2018 / 13:52

   Dankje, ik vind ‘m ook super tof! Moest er in eerste instantie wel aan wennen, omdat het kastje niet helemaal bij de rest paste. Maar ik houd eigenlijk wel van een allegaatje als inrichting, dus ben er nu super blij mee 🙂 Ben benieuwd naar jouw tweedehands meubels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *