Review: BEDROCK – het boek

Review: BEDROCK – het boek

Heb jij het ook altijd maar druk druk druk? Ren je ook naar hot en her, zonder een moment voor jezelf te nemen? Vind je alles wel leuk, maar weet je niet zo goed meer waar je écht gelukkig van wordt? Stop NU met wat je aan het doen bent, want je redding is hier! 😉

BEDROCK – HET BOEK

We hebben het over BEDROCK – het boek. Oké, ‘redding’ is misschien wat overdreven, maar het boek staat wel vol met handvatten voor een duurzamer, evenwichtiger en bewuster leven. Iets waar we in deze tijd allemaal wel behoefte aan hebben. Toch?

BEDROCK ken je misschien al als online magazine voor een bewuste en gezonde levensstijl. Oprichter van BEDROCK en saladebar SLA Nina Pierson en BEDROCK hoodredacteur Josephine Kay hebben de handen in een geslagen en zijn samen bezig geweest met het schrijven van een soort persoonlijke bijbel. Zoals de dames zelf zeggen, is het boek voor alle realistische idealisten die op zoek zijn naar duurzaam geluk. BEDROCK- het boek is onderverdeeld in drie pijlers: Ik, Zij en De Wereld. Er zit geen inhoudsopgave in; elk hoofdstuk is op zichzelf staand. Daarom kun je op verschillende momenten een hoofdstuk uit het boek lezen.

Het eerste deel van het boek gaat het over Ik. Volgens Josephine en Nina moeten we eerst goed voor onszelf zorgen, voordat we voor anderen en de wereld kunnen zorgen. That’s right! Dit hoofdstuk is weer onderverdeeld in sub-hoofdstukken. Het eerste deel gaat over Psyche, waarin onderwerpen behandeld worden als stress, verveling en afscheid. Daarna volgt ‘Spiritualiteit’ en ‘Lichaam’. In deze onderdelen worden onder andere yoga, mediteren, voeding en beweging besproken. Vervolgens komt het deel ‘Zij’. Dit hoofdstuk is onderverdeeld in ‘Geliefde’, ‘Familie’ en ‘Vriendschap’. In dit hoofdstuk worden verschillende soorten relaties uitgelicht en beschreven. Hoe hebben die relaties invloed op jouw leven? Wat kan je er aan doen om aan een relatie te werken? Het laatste hoofdstuk gaat over De Wereld. Allereerst lees je meer over ‘Werk’, daarna over ‘Maatschappij’ en als laatste over ‘Planeet’.

The ladies achter BEDROCK

Review

Net zoals het online magazine, leest de papieren variant van BEDROCK lekker weg. Het is begrijpelijk geschreven en de hoofdstukken zijn kort. Verschillende levensvragen komen aan bod: Hoe gaan we om met de dagelijkse stroom prikkels? Hoe beïnvloeden vriendschappen en liefdesrelaties ons? Hoe kunnen we écht gezond leven? En hoe zorg je ook voor de wereld om je heen als je eigen agenda uitpuilt? Deze vraagstukken worden beantwoord door persoonlijke ervaringen van Josephine en Nina zelf, maar ook door wetenschappers, psychologen, spirituele meesters en ervaringsdeskundigen.

Allereerst mijn complimenten voor de geweldige artwork in dit boek. Alles is grafisch en strak weergegeven – in suikerzoete kleuren. Alleen dat al maakt het boek aantrekkelijk om te lezen!

                

Ik, als iemand met de concentratie van een goudvis, heb het voor elkaar gekregen om het boek in een week uit te lezen. En da’s voor mijn doen een record. Sommige hoofdstukken vond ik heel interessant, andere weer wat minder. Soms vond ik het lastig om te zien welk onderdeel ik aan het lezen was. Bij Zij kwam het onderdeel Geliefde ook regelmatig terug in Familie en Vriendschap. Natuurlijk zijn er gelijkenissen binnen verschillende soorten relaties, maar ik vond dit deel niet altijd even duidelijk. Ook had ik hogere verwachtingen over het onderdeel Planeet. Hier werd besproken wat het belang is van een duurzamer leven. Denk aan een green lifestylesustainable fashion en consuminderen. Voor iemand die nog niet zoveel met duurzaamheid bezig is, is dit een heel interessant hoofdstuk. Zelf miste ik wat meer de diepgang; het bleef een beetje bij de oppervlakte. Dat gevoel kreeg ik wel vaker. Er worden heel interessante vraagstukken in het boek behandeld, maar er werd niet dieper op het onderwerp in gegaan. Dat geeft niet, want dan wordt het boek natuurlijk veel te dik. De onderdelen Psyche, Zij en Werk vond ik erg leuk om te lezen. Een hoop wist ik al, maar werd door dit boek nog eens bevestigd. Het boek geeft naar mijn mening een steuntje in de rug. BEDROCK – het boek lijkt op je beste vriendin, die je ten allen tijden een goed advies wil geven. Het is vervolgens aan jou of je daar iets mee gaat doen.

Al met al ben ik positief over dit boek en raad ik ‘m ook zeker aan!

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *