Dutch Sustainable Fashion Week 2017: Wat te Doen

Dutch Sustainable Fashion Week 2017: Wat te Doen

Gisteravond ging de Dutch Sustainable Fashion Week van start in Amsterdam. Deze week, die in het teken staat van duurzame en eerlijke mode, werd afgetrapt met een fashion show, waarin een hoop duurzame creaties voorbijkwamen: van kledingstukken gemaakt van koffiecups tot een jurk bedekt met katoenbollen. Maar er valt nog veel meer te zien tijdens deze fashion week, die duurt van 6 tot en met 15 oktober. Wat? Dat lees je hieronder.

Fashion Makes Sense Award Expositie + Talk

De Fashion Makes Sense Award, uitgereikt en bedacht door FASHIONCLASH in samenwerking met de provincie Limburg, is een award die jonge bewuste designers stimuleert om hun duurzame projecten door te zetten. De award wordt uitgereikt op 12 oktober in Maastricht en de winnaar krijgt €2.500 om een duurzame collectie uit te brengen, die wordt gepresenteerd tijdens het FASHIONCLASH Festival in 2018. De expositie is op meerdere momenten te bezoeken in het Forza Fashion House in Maastricht.
FMSA Expositie + Talk op 6, 7, 8, 9, 10 en 11 oktober in Maastricht, Forza Fashion House

Copyright foto: FashionClash.

Sustainable Fashion Challenge BrandMission

De duurzame modewinkel BrandMission, gevestigd in Haarlem, begint op 7 oktober met een sustainable fashion challenge. In deze challenge wordt je uitgedaagd om je kledingkast groener en mooier te maken, in samenwerking met styliste Karin van Soulstyling. Wanneer je je aanmeldt, krijg je van 7 tot 12 oktober dagelijks een uitdaging in je mailbox, die je helpt om je garderobe op te bouwen, te weten te komen wat bij jou past en welke mode duurzaam is. Extra mooi, de challenge is helemaal gratis!
Sustainable Fashion Challenge Brandmission begint op 7 oktober

Copyright Foto: Brandmission.

Earth Matters

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week vindt er in het Textielmuseum in Tilburg een rondleiding plaats voor de tentoonstelling Earth Matters. Tijdens deze rondleiding krijg je experimenten, van mode tot design, te zien die bijdragen aan een duurzamer productieproces. Hierdoor krijg je een beter begrip van de duurzame cyclus, de materialen en de ambachten die worden gebruikt tijdens het designproces. Voor iedereen die meer wilt weten over het maken van duurzaam design! Extra leuk, op 12 oktober vindt er in het Textielmuseum om 15.00 een lezing plaats van Mariek Eyskoot, auteur van de duurzame lifestyle bijbel “Dit is een goede gids”.
Earth Matters rondleiding op 7, 8, 12, 14 en 15 oktober in het Textielmuseum in Den Haag

Copyright foto: Design Academy Eindhoven / Ronald Smits.

Marie Claire Masterclass ‘Sustainable at Work’

Op 15 oktober vindt in The College Hotel in Amsterdam de masterclass Sustainable at Work plaats, georganiseerd door Marie Claire. Tijdens dit event spreken onder andere Nina Pierson, van het bewuste magazine Bedrock, en Willa Stoutenbeek, van de duurzame agency W. Green, over duurzaam ondernemen. Er is natuurlijk ook tijd om te netwerken bij de borrel. Tickets voor de masterclass koop je hier.
Marie Claire Masterclass op 15 oktober in The College Hotel in Amsterdam

Copyright foto: Pijper Media.

De EerlijkWinkelen Tour Den Haag

In Den Haag vindt op 13 oktober vanaf 15.30 een rondleiding langs winkels die fair fashion verkopen plaats. Deze EerlijkWinkelen tour, georganiseerd door Duurzaam Den Haag in samenwerking met EerlijkWinkelen, neemt je tijdens een wandeling door Den Haag mee naar de mooiste duurzame winkels. Inschrijven is gratis, maar je moet je hier wel even inschrijven.
EerlijkWinkelen tour in Den Haag op 13 oktober van 15.30 tot 17.30

foto van Duurzaam Den Haag.
Copyright foto: Facebook Duurzaam Den Haag.

Wil je het gehele programma van de Dutch Sustainable Design Week 2017 bekijken, klik dan hier.

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *