Goed voor jou, goed voor je budget

collagemerken

Wanneer je op zoek gaat naar natuurlijke en ecologische cosmetica, blijkt dit vaak nog een hele opgave te zijn. Welk merk is natuurlijk en niet te vergeten goed voor je portemonnee? En waar kan je het kopen? Hieronder vier budgetmerken, makkelijk te verkrijgen zonder te hoeven sparen (die tevens dierproefvrij zijn, ook heel fijn!).

H&M Conscious

Jazeker, menig vrouw (en man) haar favoriete kledingwinkel heeft nu ook een bewuste cosmetica collectie. Goed bezig H&M! De collectie bevat producten als shampoo, conditioner, douchegel, deodorant en olie, en de ingrediënten zijn natuurlijk of van natuurlijke oorsprong. Sommige producten zijn vegan (d.w.z. geen dierlijke producten), alle producten zijn vegetarisch (d.w.z. wel met dierlijke producten van levende dieren, zoals bijenwas).  Tevens zitten de producten in een gerecyclede verpakking. Prijzen zitten tussen de €6 en €10. Het is verkrijgbaar in de online winkel van H&M en in de (meeste) H&M filialen.

Inecto

Een iets minder natuurlijk, maar wel goedkoper merk is Inecto. De producten van Inecto bevatten 100% pure kokosolie, wat een verzorgende werking heeft op haar en huid. Helaas zit er in de shampoos en douchegels toch SLS (of varianten hiervan) en parfum. Verder zijn de producten vrij van parabenen en is 90% van de ingrediënten van biologische oorsprong. Voor een bodylotion van 250 ml betaal je zo’n €4,99. Inecto is verkrijgbaar bij de Kruidvat, De Tuinen, Etos en zelfs bij bol.com.

Hairwonder

Hairwonder is een van oorsprong Nederlands bedrijf, gefocust op haarverzorging. De producten van Hairwonder zijn vrij van parabenen, vaak vegetarisch en voor 95% natuurlijk. In sommige shampoos zitten SLS, maar het merk heeft ook een volledig natuurlijke lijn (met het Ecocert keurmerk). De verpakkingen van Hairwonder zijn van karton en papier uit bossen met het FSC keurmerk. Voor bijvoorbeeld een conditioner van de natuurlijke lijn betaal je zo’n €9,99, maar voor een “normale” conditioner betaal je ongeveer €2 minder. Verkrijgbaar bij vele winkels zoals DA, De Tuinen, de Kruidvat, G&W Gezondheidswinkel en Trekpleister.

YES TO

Nee, de producten van YES TO kun je niet eten, al doen de productnamen anders vermoeden (Yes to Carrots, Yes to Cucumbers). De producten zijn 100% vrij van toxische ingrediënten en volgens het bedrijf zelf 100% gevuld met liefde en blijdschap (awww, how sweet). Verder zijn de ingrediënten die YES TO gebruikt voor 95% natuurlijk, vrij van parabenen en ftalaten (plastic). De producten zitten in gerecyclede verpakkingen. Voor een shampoo betaal je ongeveer €7,99 à €9,99, maar de producten rangeren in prijs tussen de €5 en €13. Verkrijgbaar bij De Tuinen en de Etos.

Verder hebben het huismerk van Kruidvat, Etos en Hema alle drie een natuurlijke verzorgingslijn. Let hierbij wel op de ingrediëntenlijst.

Dus de volgende keer dat je een nieuwe shampoo of douchegel koopt, denk dan eens aan de natuurlijke budgetmerken!

Volg:
Share

Plaats een reactie

 1. 29 mei 2016 / 14:57

  Leuk om te lezen dat je ook met een klein budget goede, natuurlijke en diervriendelijke verzorgingsproducten kunt kopen. Daar zal ik de volgende keer ook rekening mee houden!

 2. Imke
  7 juni 2016 / 10:29

  Goed om te weten! alle merken zijn voor zover ik weet ook dierproefvrij. Ben benieuwd hoe natuurlijk producten van the body shop, rituals en lush zijn.
  Ik weet alleen nooit zo goed wat Sls en parabenen zijn en wat dat met je huid en het milieu doet.
  Wat is de laatste 5% van de ingrediënten van yes to? Ben je daar achter gekomen?
  Leuke schrijfstijl heb je 🙂 en een tof onderwerp voor een blog!

  • rooompie
   Auteur
   7 juni 2016 / 15:11

   Dankjewel voor het compliment! LUSH is vegetarisch en maakt voor het grootste deel gebruik van natuurlijke producten, Rituals en The Body Shop (wel vegetarisch) gebruiken toch nog producten die je liever niet wil terug vinden. Dit geldt niet voor alle producten van TBS, maar let goed op de ingrediëntenlijst van het product. Als je wilt weten waar je op moet letten en wat SLS en Parabenen zijn en doen kan je dit stukje even lezen: https://goodforlifestyle.wordpress.com/2016/05/23/cosmetica-niet-smeren-maar-laten/
   Ik ga nog even voor je na wat die overige 5% inhoudt van Yes To!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *