Let’s go to the beach: de leukste duurzame badkleding

DSC_0280blog

Ga je binnenkort op vakantie en heb je een nieuwe bikini nodig? Of wil je lekker een dagje naar het strand in een mooi badpak? Voor zwemkleding kom je al snel uit bij de grotere modeketens. Je kunt er donder op zeggen dat die badpakken en bikini’s niet duurzaam geproduceerd zijn. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te koop! Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet:

underthesamesun

Under The Same Sun
Dit is denk ik wel mijn favoriete zwemkleding-merk, want ze verkopen super leuke swim wear dat ook nog eens betaalbaar is. Ik heb er de paarse bikini (zie links) met een normaal broekje besteld en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! Bij Under The Same Sun geloven ze dat je niet op stijl hoeft in te leveren, wanneer je kiest voor duurzaam. Het merk maakt onder andere gebruik van Newlife gerecycled polyester, tencel en veilige printtechnieken. Under The Same Sun is eco, duurzaam en fair.

underthesamesun.se

mojobee

Mojobeebee
Mojobeebee is een badkleding merk uit Oahu, Hawaï. Dat is ook één van de redenen dat ze geweldige bikini’s en badpakken verkopen. Vrolijke prints, cut outs… Dit zijn wel echte eyecatchers! Mojobeebee is tegen het fast fashion principe en maakt gebruik van 100% gerecycled Lycra. Mojobeebee is eco en duurzaam.

mojobeebee.com

popupshop

POPUPSHOP
Ik hoor je denken: “Ja, maar POPUPSHOP is toch een kledingmerk?!” En dat klopt! Naast ontzettend leuke kleding voor zowel vrouwen als kinderen, verkoopt POPUPSHOP ook zwemkleding. Laat je wilde kant tot leven komen met badpakken in dierenprints- en afbeeldingen! De swimsuits en bikini’s zijn gemaakt van 100% OEKOE-TEX gercetificeerd polyamide en laten weinig UV-straling door. POPUPSHOP is eco en duurzaam.

popupshop.com

CURMS-Lookbook-2017-lr-01-1024x524

CURMS
Ben jij een echte surf chick? Ook aan jou is gedacht! De bikini’s en surfkleding worden met de hand gemaakt in Indonesië. De prints op de swim wear  zijn oude traditionele ikat doeken, die veelal gedragen zijn als sarong. Tof! Heb je even geen zin in een printje? De bikini’s zijn reversable, zodat je lekker kunt afwisselen. CURMS is duurzaam, eco en fair.

curms.com

16299023_1508424669185564_5673247555319694069_n

AURIA
Nog zo’n leuk merk: AURIA. Dit merk verkoopt badpakken en bikini’s die nét even anders zijn dan anders. Zoals een vliegenprint op je bikini of een felgekleurd badpak. De zwemkleding wordt gemaakt oude visnetten en ander oud nylon materiaal. AURIA is eco en duurzaam.

auria-london.com

Ken jij nog leuke duurzame swimwear brands?

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *