Groene Voornemens: Lindsey

Groene Voornemens: Lindsey

Ho, stop de tijd! We zitten inmiddels alweer op de laatste dag van 2017, bizar. Dit jaar is echt voorbij gevlogen – en dat vind ik stiekem niet zo erg. Aan het begin van dit jaar riep ik dat 2017 “MIJN jaar zou worden”, want 17 is mijn lievelingsgetal en ik werd dit jaar 25. Vol goede moed begon ik aan het nieuwe jaar, maar die bleek niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn…

Een leerzaam jaar

Nu lijkt het net alsof 2017 een verschrikkelijk jaar voor me was, maar dat was het zeker niet. Zo ben ik dit jaar vier keer op vakantie geweest: naar Zakynthos & Athene, Malaga, Lissabon en Warschau. Ik heb de 1/4 marathon van Rotterdam gelopen, waar ik samen met m’n mede crazy cat lady 1200 euro heb opgehaald voor Stichting Zwerfkatten Rotterdam. Daarnaast ben ik in april ook stukjes gaan schrijven op Good For, wat ik nog steeds met veel plezier doe. En het beste wat me dit jaar ‘overkomen’ is, zit momenteel luid knorrend naast me te chillen: Loulou, m’n kitten van Stichting Zwerfkatten.

Lieve Loulou <3

Maar wat maakt van 2017 dan toch tot een minder leuk jaar? Ik hoor het je denken. Let me tell ya. In februari kreeg ik te horen dat ik wegbezuinigd werd bij mijn eerste ‘grote mensen’ baan. Gelukkig vond ik binnen drie weken weer iets nieuws: een tijdelijke functie voor 7 maanden. Helaas bleek ik daar totaal niet op mijn plek te zitten en kreeg ik bijna een burn-out. De afgelopen zeven maanden heeft dit als een zware deken over m’n privéleven gehangen. Hoewel dit geen leuke ervaring was, heb ik er wel ontzettend veel van geleerd. Ik weet nu dat ik het liefst voor een non-profit organisatie wil werken, of anders bij een bedrijf die beter bij mijn waarden past. Het liefst wil ik aan de slag gaan als content-/marketing-/communicatiemedewerker, want dat is zeg maar echt mijn ding. Inmiddels ben ik bijna 2 maanden werkloos en kan ik niet wachten om weer ergens aan de slag te mogen gaan (hire me, hire me)!

Groene voornemens

Dat is dan ook mijn allereerste goede voornemen voor 2018: een nieuwe baan vinden. Hoewel ik het heerlijk vind om elke dag om half 9 uit m’n bed kan rollen en gezellig met m’n katten thuis mag zitten, wil ik me echt graag weer op professioneel vlak verder ontwikkelen. Maar ik heb nog meer voornemens, die vooral gericht zijn op duurzaamheid. 2017 was een jaar waarin ik de fast fashion industrie vaarwel zei, parttime vegan werd en veel leerde over duurzaamheid. Ik leef al redelijk groen, maar het kan nog véél beter! Daarom wil ik mij in 2018 op de volgende punten gaan richten:

Minder vaak het vliegtuig pakken
Het afgelopen jaar ben ik (voor mijn doen) behoorlijk vaak naar het buitenland gegaan. En daarbij heb ik dus ook veel gevlogen. Zoals je wellicht al weet is vliegen ontzettend vervuilend. In 2017 heb ik in totaal negen keer gevlogen – telkens voor korte citytrips. Hoewel ik het geweldig vind om nieuwe plekken te ontdekken, wil ik in 2018 toch minder vaak het vliegtuig pakken. Dat is beter voor het milieu én voor m’n portemonnee.

Hoewel het uitzicht vanuit een vliegtuig ontzettend mooi is, is vliegen niet de beste keuze.

Plastic gebruik verminderen
In juli deed ik mee aan het Plasticdieet, waarin ik m’n plastic consumptie probeerde te verminderen. Met de nadruk op probeerde, want echt goed ging dat niet. En heel eerlijk: ik vind het nog steeds lastig. Ik ga de mist in met de boodschappen. Bij de Albert Heijn zit vrijwel alles in plastic verpakt – en laat dat nu net de supermarkt zijn waar ik altijd m’n boodschappen doe. Maar ook gebruiksvoorwerpen zoals scheermesjes en tandenborstels zijn bij mij van plastic. In 2018 wil ik hier meer op gaan letten en ga ik op zoek naar alternatieven.

Nog minder dierlijke producten gebruiken en eten
In oktober deed ik mee aan de VeganChallenge. Deze challenge ging me wat beter af dan het Plasticdieet, maar dat terzijde. Ik at al een tijd geen vlees meer, maar nog wel vis, kaas en ei. Na de VeganChallenge ben ik zo min mogelijk dierlijke producten gaan eten. Inmiddels ben ik parttime vegan, maar eet nog steeds af en toe vis, kaas en ei, hoewel ik die laatste twee redelijk makkelijk kan laten staan. Vis is wat lastiger, aangezien ik gek ben op sushi en de keuze uit vega(n) én glutenvrije sushi vaak op één hand te tellen is. Maar goed, in 2018 wil ik nog minder dierlijke producten eten. Daarnaast wil ik liever geen nieuwe leren en wollen kledingstukken en accessoires aanschaffen.

Zo veel mogelijk tweedehands shoppen
Dit jaar begon ik me te verdiepen in duurzame mode. Als fashion liefhebber mis ik soms de wat meer de uitbundige items. Gelukkig zijn er genoeg tweedehands (web)shops waar je na goed zoeken de leukste items kunt vinden. Ik ben fan van United Wardrobe. Hoewel de kledingstukken niet duurzaam zijn geproduceerd, geef je ze wel een tweede leven. Een andere reden waarom ik meer tweedehands wil shoppen, is omdat dit in mijn ogen de meest duurzame optie is. Er worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt en de kleding belandt ook niet op de enorme textiel afvalberg. Nog een pluspunt van tweedehands shoppen: het is een stuk goedkoper. Een win-win-win situatie dus πŸ˜‰

Zowel de top als de broek zijn tweedehands!

Naast deze groene voornemens heb ik nog een aantal ‘normale’ voornemens. Zo wil ik van m’n social media verslaving af. Vaak zit ik uren doelloos te scrollen op Instagram en Facebook. Daarom kom ik vaak niet toe aan andere dingen die ik wél graag wil doen. Daarnaast wil ik vanaf 1 januari weer gezond gaan eten en regelmatig sporten, aangezien dat de afgelopen tijd er een beetje bij ingeschoten is (oeps…). Ik wil meer tijd doorbrengen met m’n vrienden en familie en zit eraan te denken om vrijwilligerswerk te gaan doen. Lieve Marlieke van de vegan webshop Wolf and Storm werkt één keer in de maand als vrijwilliger in het dierenasiel. Zoiets lijkt mij ook ontzettend leuk om te doen! Maar allereerst ga ik in 2018 weer geld ophalen voor Stichting Zwerfkatten. Ja, je leest het goed: ik ga weer de 1/4 marathon lopen! Daarnaast hoop ik in 2018 weer lekker een weekend weg te kunnen gaan met de vriendengroep, een festival te pakken, een mooie reis te mogen maken en vooral veel plezier te mogen hebben.

Happy new year! <3 Wat zijn jouw goede (groene) voornemens?

Volg:
Share

3 Reacties

 1. 1 januari 2018 / 07:53

  Oeh yes, minder vliegen is echt een hele goeie! Veel mensen willen hier totaal geen consessies in doen, dus hoera voor jou. Ik neem me zelfs voor om komend jaar helemaal niet te vliegen, want ik heb het de laatste jaren echt veeel te bont gemaakt.

  Succes met nieuw werk zoeken!

  • GoodFor
   2 januari 2018 / 09:44

   Ik heb je artikel gelezen! ‘Knap’ dat je aankomend jaar het vliegtuig niet gaat pakken. Ik zit te denken om naar ItaliΓ« te gaan dit jaar. Wellicht dat we de trein nemen i.p.v. het vliegtuig. Ik hou je op de hoogte!

   • 2 januari 2018 / 13:45

    Ha, grappig, daar zit ik ook aan te denken! Met de trein naar Rome is in ieder geval prima te doen. Als we nog verder willen, moeten we denk ik maar gaan hoppen ofzo. Weekje hier, weekje daar. Is nog leuk ook πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *