Zoo&Me: een betere wereld begint bij een poster

Zoo&Me: een betere wereld begint bij een poster

Last van een lege plek op de muur? Tegenwoordig kun je op behoorlijk wat websites mooie posters shoppen. Hartstikke handig, maar meestal zijn dit soort posters niet duurzaam en eerlijk geproduceerd. Als milieubewuste consument kan het daarom nogal een uitdaging zijn sustainable wall art te shoppen. Gelukkig is daar Zoo&Me! Dit merk verkoopt trendy posters met een wel héél mooi verhaal…

Steun de dieren, koop een poster

Once upon a time… Zoo&Me klinkt als een sprookje, maar het ontstaan van dit merk is dat allerminst. De dood van de laatste mannelijke witte neushoorn was voor Mathijs Schlepers en Jaron van der Laar de laatste druppel. De oude studievrienden kwamen in actie en richtten Zoo&Me op. Mathijs: “Een hoop bedrijven gebruiken beelden van wilde dieren – vaak in een positief daglicht. Niks mis mee zou je denken, maar deze bedrijven voegen niks toe aan het behoud van deze dieren. Het maakt al een wereld van verschil als die bedrijven slechts 1% van hun winst doneren. Dat moet anders, dachten wij.”

En of Zoo&Me het anders doet: de posters worden geprint op 100% gerecycled papier en zijn voorzien van het FSC-keurmerk, net zoals de verpakkingsmaterialen. Ter compensatie van de drukvervuiling steunt het merk het planten van bossen op Sumatra. Daarnaast worden de posters verpakt en verzonden door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt én wordt er een eerlijke prijs gevraagd voor de posters. Last but not least: Zoo&Me doneert 1/3 van het aankoopbedrag aan het goede doel die het afgebeelde dier steunt, waaronder WNF, World Animal Protection, Vier Voeters en No Wildlife Crime. Je kunt dus zonder schuldgevoel je favoriete dierenafbeelding aan de muur ophangen!

How to style een poster van Zoo&Me

Zoo&Me verkoopt verschillende soorten dierenposters. De één is nog mooier dan de ander! Zo heb je handgetekende, geometrische en de vrolijk gekleurde ‘wildlife’ posters, in zowel A4 als A3 formaat. Romy en ik hebben, na lang twijfelen, voor een handgetekende en een wildlife poster gekozen. Over de kwaliteit van de posters zijn we zeker te spreken. Het papier is stevig, wat een luxe gevoel geeft. Qua styling hoefde we niet lang na te denken: Romy heeft eindelijk het laatste lijstje in de gang weten te vullen met de minimalistische giraf poster. Mijn handgetekende zeepaard poster hangt nu op een mooi plekje in de eetkamer.

Poster met zeepaard van Zoo&Me

Zeepaard poster van Zoo&Me

Poster met giraf van Zoo&Me

Giraf poster Zoo&Me

Wil je ook een hippe poster met een mooi verhaal?

Je koopt de posters van Zoo&Me op de website. Je hebt een milieubewuste poster al voor slechts €17,50. Voor welk design ga jij?

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zoo&Me. De afbeeldingen bij dit artikel zijn door Good For gemaakt. 

 

Ben je benieuwd naar de rest van Lindsey’s interieur? Dan is dit artikel echt wat voor jou!

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *