Vegan hotspot: SLA Rotterdam

Vegan hotspot: SLA Rotterdam

Toen Romy en ik hoorden dat de biologische saladebar SLA naar Rotterdam zou komen, sprongen we een gat in de lucht. Want SLA is één van onze favoriete restaurantjes. Voorheen ging ik, als ik een dagje naar Amsterdam ging, steevast naar één van de vijf SLA-vestigingen. Maar inmiddels hoeft dat niet meer, want SLA heeft 27 juli haar deuren geopend. Is deze vestiging net zo goed als alle andere SLA-bars? Wij hebben het getest!

Sla eten midden in het centrum

Je vindt SLA Rotterdam midden in het centrum, op de Oude Binnenweg om precies te zijn. De twee verdieping tellende saladebar is gevestigd in een prachtig oud pand, inclusief glas-in-lood ramen. Het interieur is clean, modern en natuurlijk, precies wat we gewend zijn van SLA. Bij de saladebar kun je kiezen uit een aantal vooraf samengestelde salades, maar je kunt er ook zelf een in elkaar flansen. Liever een soepje of iets zoets? Ook dat is mogelijk. Na lang twijfelen, koos ik ervoor mijn eigen salade samen te stellen. Ik ging voor een salade met o.a. zoete aardappel, falafel, rode bietenhummus en geroosterde kikkererwten. Denk niet dat je na een salade niet verzadigd bent: bij SLA krijg je een hele kom vol groenvoer, gecombineerd met flink wat granen of peulvruchten. Ik kon na mijn salade dan ook rollend naar huis, zo vol zat ik. Maar het was het waard. Deze vestiging doet zeker niet onder voor de andere SLA saladebars. Rotterdam is zeker een hotspot rijker!

 

Duurzaam en gezond

SLA is in 2013 opgericht door Nina Pierson, Jop van de Graaf en Ida de Haart. Het familiebedrijf is ontstaan vanuit de behoefte naar een gezonde en pure levensstijl, in combinatie met een drukke leven. SLA’s visie is dat je bent wat je eet en dat gezond eten de mentale- en fysieke gezondheid beïnvloedt. Dit resulteert in gezonde salades, soepen en zoetigheden. Alle ingrediënten zijn biologisch en zoveel mogelijk lokaal. Daarnaast is ruim 95% van de gerechten plantaardig. Maar ook de niet veganist of vegetariër komen hier aan hun trekken, met bijvoorbeeld een geitenkaassalade of een Caesar salade.

Heb je al trek gekregen? SLA Rotterdam is zeven dagen in de week geopend voor lunch en diner van 11.00 tot 21.00 uur.
Oude Binnenweg 150A

Bron header foto: Facebook/ilovesla

 

Volg:
Share

2 Reacties

 1. 13 september 2018 / 13:00

  Ik heb daar zoveel goeds over gehoord! Ik woon alleen helemaal niet in de buurt van een SLA 🙁

  • GoodFor
   13 september 2018 / 13:04

   Wat jammer dat je niet in de buurt woont! Maar als je een keertje naar Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en dus Rotterdam gaat, dan moet je zeker langs SLA gaan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *