RECEPT: Vegan bananenpannenkoeken

RECEPT: Vegan bananenpannenkoeken

Een aantal jaar geleden waren ze ontzettend populair: de gezonde bananenpannenkoeken, gemaakt enkel ei en banaan. Gezond, makkelijk én lekker. Ook ik deed er vrolijk aan mee. En eerlijk: negen van de tien keer mislukten ze. Ze vielen uit elkaar, verbranden of zaten alsnog vol met klonterige stukken banaan. Tegenwoordig eet ik zo goed als plantaardig en heb ik daarbij ook eieren vaarwel gezegd. Maar ik had zo’n trek in banaanpannenkoeken! Godzijdank kun je die ook vegan maken.

Dit fool proof recept is goed voor een stuk of acht middelgrote pannenkoekjes. Ik heb voor dit recept glutenvrij meel gebruikt, omdat ik ziek word van gluten. Je kunt dit meel makkelijk vervangen voor haver-, spelt- of tarwemeel. Oké, komt-ie dan!

Recept
– één grote rijpe banaan;
– 200 ml soja- of andere plantaardige melk;
– 150 gram meel
– 2 theelepels bakpoeder
– olie om in te bakken (zoals zonnebloemolie)

What to do
Pureer de bananen samen met de sojamelk met een staafmixer. Voeg het meel en het bakpoeder toe en meng het tot een luchtig en glad geheel. Verhit 2 el olie per keer in een koekenpan met een dikke bodem. Laat de pan voordat je gaat bakken goed heet worden en bak een pannenkoek per keer. Herhaal dit totdat je beslag op is.

Super simpel, toch?! Als topping heb ik gekozen voor de chocolade hummus van de Albert Heijn (echt een aanrader!), Hollandse aardbeien en kokosrasp. Maar in principe kun je alles erop doen wat je lekker vindt.

Eet smakelijk! 🙂

 

 

 

Volg:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *