Hoe mijn bank een tas werd…

Hoe mijn bank een tas werd…

Sinds ongeveer twee maanden woon ik op mijzelf. En in dezelfde periode verhuisden mijn ouders naar een nieuw huis. En aangezien niet de gehele inboedel meegenomen kon worden (of misschien wilde we ook niet alles mee…), werd er een hele boel naar de kringloop gebracht. Maar de gele leren bank, waar we als gezin zo’n 20 jaar op hebben gezeten, die kreeg een andere, maar ontzettend duurzame, bestemming…

Een tijdje geleden kwam ik op Instagram het account tegen van Naomi (@naomiracheltiman), die van gebruikt leer mooie nieuwe mode items maakt, zoals tassen en portemonnee’s. Kort daarna sprak ik met Naomi op het Fair Fashion Festival in Utrecht en vertelde ik over onze oude bank, hoe leuk het zou zijn om daar tassen en portemonnee’s van te maken! Dus maakten wij een afspraak en kwam Naomi mijn oude vertrouwde bank helemaal in stukken snijden (heftig!).

Hierboven zie je de bank in zijn oorspronkelijke staat, daarnaast wat ervan over bleef. Echt elk stukje leer werd met precisie eruit gesneden, zodat alles zo goed mogelijk gebruikt kon worden. Dat is pas sustainable!

(Let trouwens niet op de troep, we waren aan het verhuizen. Zo zag ons huis er dus niet altijd uit haha)

Naomi nam al het leer mee en ging ermee aan de slag. De tassen en portemonnee’s maakt zij zelf in haar eigen atelier. Met alle stukken leer probeert ze iets te maken, zelfs wanneer het niet bruikbaar is voor een tas, dan wordt het gewoon iets anders. Zelfs de labels die aan de producten hangen zijn gerecycled. Re- and upcycling at its best!

Uiteindelijk stuurde Naomi mij als dank een portemonnee gemaakt van het leer van onze bank.

IMG_20180216_120317_699.jpg

Naast dat ik de portemonnee super mooi vind, hecht ik er ook heel veel waarde aan. Nu heb ik altijd iets bij me want me herinnert aan de tijd in mijn oude huis. Ohja, en niet te vergeten: ik ben weer lekker duurzaam bezig geweest 😉

Wil jij ook een one-of-a-kind gerecyclede tas of portemonnee? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Naomi. Oh, en als je iets geels spot, dan zou het best eens onze bank kunnen zijn!

Volg:
Share

4 Reacties

 1. 2 maart 2018 / 17:27

  Wat een ontzettend tof idee. En super sustainable. Ik ga meteen in haar webshop kijken. En jouw blog volgen natuurlijk want zo te lezen kan ik hier superfijne tips vinden

  • GoodFor
   3 maart 2018 / 16:08

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Ben benieuwd of je nog iets moois hebt kunnen vinden in de webshop 🙂

 2. 2 maart 2018 / 22:59

  Ik ben ook fan van Naomi’s werk en wat ontzettend leuk dat je het nu van dichtbij hebt kunnen meemaken en er zelfs aan hebt bijgedragen. Nu kun je de bank bovendien nog met je meedragen, wat een mooi idee. En geel is altijd goed wat mij betreft.

  • GoodFor
   3 maart 2018 / 16:09

   Ja, zo fijn om die herinneringen bij me te dragen in de vorm van zoiets creatiefs en duurzaams!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *